RC Eemelin kesäyön unelma -ennakko

"RC Eemelin kesäyön unelma on kaikkien ultrajuoksijoiden ja muiden pitkän matkan hörhöjen ainoa oikea juhannushuvi."

Näin markkinoidaan Juoksufoorumin Kesäyön unelma -säikeessä alkuperäistä vuoden 2012 juhannuksena järjestettyä kilpailua. Vuodelle 2013 kilpailupäivämäärä siirtyi juhannuksesta heinäkuun ensimmäiselle viikonlopulle ja ajankohta on sama myös tänä vuonna.

Kesäyön unelma juostaan Jyväskylän ympäristössä vuosittain vaihtuvalla maastoreitillä, joka tänä vuonna 87 kilometrin mittainen ja seurailee vanhan maakuntauran linjauksia. Itse osallistun noin 44 kilometrin mittaiselle puolimatkalle. Starttilaukaus pamahtaa Laajavuoren alla perjantaina 4.7.2014 kello 21.

"Tapahtuma ei ole liian tiukkapipoinen kilpailu vaan päätarkoitus on nauttia kesäyön viileydestä, hienoista maisemista ja voittaa itsensä!"

Juoksusarjojen lisäksi tarjolla on myös polkupyöräsarjat samoilla reiteillä ja ilmeisesti polkupyöräilijöille on järjestetty mahdollisuus myös pieneen lisälenkkiin matkan kasvattamiseksi.
Palkintoina ei missään sarjassa ole muuta kuin mainetta ja kunniaa.

Kesäyön unelman reittiä ei ole merkattu maastoon, vaan kilpailijoille jaetaan reittikartat, sanalliset reittiohjeet ja gpx-tiedosto GPS-laitteita varten. Lisäksi kummallakin juoksumatkalla on "opasjuoksijat" vetämässä porukoita. Reiteillä on QR-koodeilla varustettuja tarkastuspisteitä, jotka leimataan puhelimella. Vesipisteitä on reittikarttaan piirretty koko reitille neljä kappaletta ja lyhyelle kaksi. Muuta huoltoa ei reitin varrelle ole järjestetty. Tämä tuo lisäjännitystä ainakin omaan suoritukseeni, koska kaikki energia on kannettava repussa mukana. Samalla tämä toimii hyvänä harjoituksena Pallas-Hetta juoksua ajatellen - siellä 55km matkalla vesipisteitä on yksi.

Omat lähtökohdat matkalle

Lähtökohdat 44km taivallukseen pitäisi omalla kohdallani olla kunnossa. Olen tehnyt vaihtelevan aktiivisesti pitkät lenkit ja niillä ei ole ollut minkäänlaisia jaksamis ongelmia. Myös viime viikonlopun 24km+22km maastossa sujui hyvin. Omaan kilpailukalenteriini Kesäyön unelma sopii hyvin, koska palautumisaikaa 26.7. juostavaan NUTS Midnight Sun Trail Ultraan jää riittävästi. Toki tavoitteena on, että harjoitukset Kesäyön unelman jälkeen jatkuu heti vähintään samaan tapaan kuin ennen sitäkin olen treenannut. En ajatellut kevennellä ennen perjantaita muuten, kuin pitämällä torstaina lepopäivän juoksusta.

Näin pari päivää ennen matkaan lähtöä hieman jännittää reissun aikainen energiansaanti, juominen ja miten jaksan valvoa niin myöhään. Sain FB:ssä hyviä vinkkejä energian nauttimiseen ja suunnitelmana on ottaa matkaan mm. colaa, metukkavoileipää, Squeezyn supergeelejä (sisältää kofeiinia), normaaleja geelejä, pari suklaapatukkaa (todennäköisesti Snickers koska se sisältää suolaa) ja laimeaa urheilujuomaa. Tarkoitus olisi ylivarautua energian puolesta oikeen kunnolla ja samalla selvittää vastaisuuden varalle kuinka paljon tuollaisella matkalla eväitä kuluu.

Innolla (ja vähän jännityksellä) perjantaina töiden jälkeen nokka kohti Jyväskylää, majoittuminen Gasthaus Laajikseen ja illalla nauttimaan Keski-Suomen metsistä! Tuskin maltan odottaa!

This entry was posted on tiistai 1. heinäkuuta 2014 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply