Viikko 1/30: Totuttelua

Ensimmäinen viikko 30 viikon treeniohjelmasta on onnellisesti takana. Jouduin vähän muuttaa ohjelman kulkua, koska Ahkeran Juoksuklubi alkoi lepopäivänäni ja sunnuntaina kävin 14km PK:n sijasta juoksemassa kilpaa.

Ma: 3x1km vedot + verryttelyt, yhteensä 5,75km 40min47s (viimeinen kilometrin veto 3:35!)
Ti: Aamusali: Lämmöt soutaen. Selkä, takaolat, hauis, vatsat.
Ke: Juoksutekniikkaharjoitus, yhteensä 5,25km 35min09s
To: Aamusali: Jalkatreeni. Illalla vauhtileikittely 5,24km 31min57s
Pe: Lepo
La: Sali: Rinta, olkapäät, ojentajat. Matolla 4km maratonvauhtia + verryttely 4,50km 24min26s
Su: Kuivannon kymppi, 10,68km 48min32s, verryttelyt n. 2,25km

Perjantain PK-lenkki tuli skipattua oikeastaan vahingossa, mutta muuten ihan hyvä ehjä viikko. Salitreeni kulkee yllättävänkin hyvin eikä lihakset kipeydy enää lähellekään niin paljon kuin muutama viikko sitten. Voimaharjoittelu ei häiritse juoksua vaan pikemminkin tukee sitä.

Maanantaina Lahden Ahkeran Juoksuklubin testeissä oli ohjelmassa 3 kilometrin vetoa, jotka juostiin ensimmäinen mukavuusalueella, toinen vauhtikestävyysalueella ja kolmas täysiä. Ensimmäisen juoksin sykkeestä päätellen liian kovaa, mutta kaksi viimeistä meni hienosti. Kolmannella vedolla juoksin elämäni kovimman kilsan 3:35.

Kuivannon seurantalo

Sunnuntaina oli vuorossa Kuivannon kymppi. Kuivannon kymppi on perinteinen kylätapahtuma, joka järjestettiin jo 33. kerran. Kuivannolla ei ole osallistumismaksua eikä ennakkoilmoittautumista. Reitti kulkee peltojen keskellä kauniissa maalaismaisemassa.

Lähtöä odottamassa
Ennen juoksua hölkkäilimme Wernerin kanssa alkulämmöt muutamalla vähän ripeämmällä vedolla terästettynä ja siirryimme lähtöalueelle odottelemaan lähtölaukausta. Kuivannolla lähtölaukaus oli kylläkin korvattu lähtökäskyllä.

Lähtö 10min ennen starttia.
Ajatuksena oli lähteä matkaan rennon kovaa mukavuusalueella pysyen. Vauhti pyöri mukavuusalueen ja raaston rajalla koko matkan ajan, kunnes noin yhdeksän kilometrin kohdalla päätin kiristää vauhtia. Vauhdin kiristäminen noin 4:35-4:40min/km matkavauhdista 4:15min/km tietämille tekikin juoksusta todellista raastoa. Maaliviivalla sydän hakkasi 187 kertaa minuutissa. Keskisyke reissun aikana oli 176.

Raastoa maalisuoralla
Jälkeenpäin mietittynä pitää olla kyllä erittäin tyytyväinen sunnuntain 4:33min/km keskitahtiin vähän jo hiipuvassa syyskunnossa. Kiitos Wernerille reissuseurasta ja kuvista!

Yhteensä viikon aikana tuli juostua 33,7km ja liikuntaa yhteensä 6h 11min.

Movemberkin muuten alkoi. Lajoituksia saa tehdä tänne: http://mobro.co/matiaspusa

Oikealla tilanteeni 4.11.2013 :)

This entry was posted on keskiviikko 6. marraskuuta 2013 and is filed under ,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply