Viikko 2/30: Liian vauhdin rajoilla

Aika kovavauhtinen treeniviikko takana, kun ottaa vielä huomioon sen, että viime sunnuntai Kuivannon kymppi tuntui jaloissa (ja tuntuu vähän edelleen). Treenien vauhdit nousi vähän suunnitellusta lauantain extempore kimppalenkin ja juoksuklubin ylläri VK-setin takia, mutta ei haittaa. Huomenna lepoa. Kehittymisen kannalta ei odottamaton vauhdinlisäys ole välttämättä yhtään huono homma, mutta suunnitelmat joutui vähän viikon aikana elää.

Viikon reenit:
Ma: Lepo
Ti: Aamusali: Lämmöt soutaen, selkä, takaolat, hauis, vatsat. Ilta: Vauhtileikittely 5,08km 30min56s
Ke: Peruskestävyys 5,07km 32min43s
To: Aamusali: Rinta, olkapäät, ojentajat.
Pe: 2km vr, 5km maratonvauhtia, jäähdyttely 1,57km. Yhteensä 8,57km 46min54s
La: Kimppalenkki 12km 1h14min45s
Su: Juoksuklubi VK-treeni. Verryttely n. kilometri. Verkan jälkeen juoksutekniikkaa. Tekniikan jälkeen n. 7km lenkki tyylillä 1km kovaa (n. 4:40min/km), 3min hölkkää. Yhteensä 9,67km 58min39s
Lenkin jälkeen noin tunnin lihaskuntorääkki urheilukeskuksen juoksusuoralla.

Kilometrejä viikon aikana 40,4km. Aikaa vierähti kaikkiaan 6h 44min.

Perjantain maratonvauhtisen jälkeen.
Maanantain lepo tuli todella tarpeeseen. Kovempi kymppi pitkästä aikaa jumitti varsinkin pohkeet aika hapokkaan tuntuisiksi. Myöhemmin viikolla huomasin että yksi lepopäivä pitää pitää lisää, joten jätin torstaille suunnitellun kevyen PK:n illalla väliin ja lisäsin sen kilometrit perjantain ja lauantain lenkkeihin. Muutoin aika perus läpsyttelyä. Olen oppinut pikkuhiljaa juoksemaan aikaisemmin vihaamaani vauhtileikittelyä, mutta se ei tarkoita että edelleenkään siitä tykkäisin. Helpompi juosta intervallina tai tasavauhtisen kovana, kun on selvät sävelet mitä seuraavaksi pitää tehdä.

Tällä viikolla posti toi uusia varusteitakin. Keskiviikkona postilaatikosta kolahti Helsinki Half Marathonin treenipaita. HHM on uusi puolimaratontapahtuma Helsingissä ensi kesänä. Ensimmäiselle 200 ilmoittautuneelle HHM lähetti treenipaidat ja tapahtumasta saa vielä tapahtumapaidankin. Ihan hyvää vastinetta ruhtinaalliselle 21,1€ osallistumismaksulle.

Perjantain kotona oli odottamassa FB:n Kestävyyttä pintakaasulla 24/7 ryhmän pipo ja paita. Pipo on ollut nyt kokeilussa kolmen lenkin ajan ja voin sanoa että toimii!

KP247 ja HHM paidat
Ensi viikon ohjelmaa joutunee tämän viikon tapaan hieman muokata, koska lauantaina muutama hurja Juoksufoorumilta meinaa juosta Espoosta Lahteen (n.111km) ja ajattelin mennä lopputaipaleella mukaan alkaen Orimattilan kohdilta. Minulle matkaa kertyy hieman reittivalinnoista riippuen noin 26-27km.

This entry was posted on sunnuntai 10. marraskuuta 2013 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

3 Responses to “Viikko 2/30: Liian vauhdin rajoilla”

 1. Haluaisitko vähän avata tuota treeniohjelmaa tarkemmin? Minkälaisia viikkokilometrejä siinä tulee ja mikä on pk- ja vk-juoksun suhde? Kuva siitä on niin pieni ja epäselvä, ja sulla on varmaan nuo tiedot valmiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin vaikka kirjoitella huomenna ihan oman postauksen missä avaan treeniohjelmaa vähän tarkemmin. Kuva on tarkoituksella pieni ja epäselvä :)

   Poista
  2. Hienoa! Arvelinkin, että se on tarkoituksella noin, ettei tiukasti personoitu ohjelma ole aivan julkinen :)

   Poista