Suunnitelmien muutos

Olen näköjään ehkä maailman laiskin bloggaaja, mutta pidetään tämä nyt silti vielä pystyssä.

Paljon on tapahtunut ja jäänyt tapahtumatta kuluneen kolmen kuukauden aikana. Helmikuu meni treenien puolesta täysin penkin alle, joten päätin haudata maratonsuunnitelmat tältä keväältä. Sen sijaan en pysty vastustaa polkujen kutsua.
Tämä vuosi muuttuikin siis 3:30 maratonin tavoittelusta polkujuoksuvuodeksi. Alla vähän suunnitelmia kevään, kesän ja syksyn touhuista:

Toukokuun juoksukalenteri on osaltani melkoisen täysi.
3.5. käyn juoksemassa Kouvolan puolimaratonin. Tämän oli tarkoitus olla kuntoa nostava rutistus ennen Uusi Lahti -juoksun maratonia, mutta nyt tämä on vain yksittäinen puolikkaan kilpailu jossa voisin jopa ajatella ennätystehtailua.

17.5. juostaan Riihimäellä ensimmäistä kertaa Ilvesjuoksu. Ilvesjuoksun kantavana ideana on kuluttaa osin lähes umpeen kasvaneen Ilvesreitin polut taas näkyviin ja käyttökelpoiseen kuntoon. Hyväntekoa juoksemalla poluilla, niin siistiä! Tänne lähden lähinnä nauttimaan polkujuoksusta ja toivottavasti tapaamaan vanhoja ja uusia tuttavuuksia runsain mitoin.

Viikko Ilvesjuoksun jälkeen 25.5. juostaan Uusi Lahti -juoksu. Uusi Lahteen minun piti alunperin lähteä alittamaan maratonilla 3:30, mutta vaihdoinkin matkaksi varttimaratonin ja ajattelin lähinnä nauttia kilpailutunnelmasta ja käydä maalissa syömässä hyvät kasvissosekeitot. Voihan se tietysti olla että pirunsarvet kasvaa lähtölaukauksen hetkellä ohtalohkoon ja nautinkin reilun kympin verran verenmausta suussa ja armottomasta hengästymisestä.

Helatorstaina 29.5. on vuorossa Bodom Trail. Bodom trail on Pirttimäen ulkoilualueen maastoissa Espoossa juostava uusi polkujuoksutapahtuma. Ideana Bodomilla on tarjota pieni osallistumiskynnys polkujuoksumaailmaan. Matkoina tapahtumassa on 12km ja 21km. Itse ajattelin juosta tuon 21km lenkin ja hakea todennäköisesti maksimisuoritusta.Kevään viimeisenä rutistuksena juoksen kesäkuussa 7.6. Helsinki Half Marathonin. HHM:lle en lähde juoksemaan maksimisuoritusta vaan suunnitelmana on juosta puolikas mahdollisimman lähelle kahta tuntia. Jänispalveluni on halukkaiden käytettävissä :)

Heinäkuusta alkaa vuoden "päätapahtumien" putki. Noin kuukauden välein on kolme noin maratonin pituista tai vähän pidempää maastokisaa. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan koko kesän treenit tähtää vain ja ainoastaan näihin kolmeen kilpailuun.

25.7. starttaan keskiyöllä NUTS Midnight Sun Trail Ultra -nimiseen tapahtumaan, jossa juostaan 55km vaellusreitti Pallakselta Hettaan yhden yön aikana. Haastetta matkan ja ajan (ja hyttysten) lisäksi matkaan tuo 1880m kokonaisnousu matkan aikana.

6.9. on vuorossa Nuuksio Classic Trail Marathon Nuuksion kansallispuiston maisemissa. Nuuksiossa lenkin pituus on 42,2km ja se juostaan pääosin polkuja pitkin.

5.10. juostaan Kolilla Vaarojen maraton. Vaaroilla olin jo viime vuonna ja voin kertoa, että Kolibakteerin pureman seuraukset tuntuu vaan pahenevan kokoajan (kuten varmaan kilpailukalenteristanikin huomaa). Tälle vuodelle voisi koittaa varailla jonkin kimppamökin jollain porukalla Kolilta.

Siinä lyhykäisyydessään aktiivikesäni :) 

Neljä kilpailuista (Bodom, Pallas-Hetta, Nuuksio ja Vaarat) on myös Buff Trail Tour Finland osakilpailuja, joten puolivahingossa otan osaa historian ensimmäiseen Suomen polkujuoksusarjaan.

This entry was posted on tiistai 1. huhtikuuta 2014 and is filed under ,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

4 Responses to “Suunnitelmien muutos”

 1. Meitä kyllä taisi puraista se Kolibakteeri ihan kunnolla! Ajatuksesi ovat niin tuttuja ja mahtavaa nähdä jälleen monen monta kertaa tulevalla kisakaudella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yks parhaita puolia vähän runsaamman puoleisessa kisakalenterissa on uusien ja vanhojen tuttujen näkeminen! :)

   Poista
 2. Itseäkin ois kiinostanut lähteä Bodom Trailiin,harmi kun se ja Uusi-Lahti juoksu liian lähekkäin:(

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa kyllä tosi hyvälle tuo sun kisakalenteri! Kuumeilua poluille täälläkin..

  VastaaPoista