Kouvolan puolimaraton

Tänään oli ohjelmassa Kouvostoliitossa kilpailukauden avaus puolimaratonin merkeissä. Olin suunnitellut tämän kilpailun kalenteriini jo silloin, kun vielä luulin juoksevani maratonin Uusi Lahti -juoksussa toukokuun lopulla. Suunnitelmien muututtua päätin kuitenkin käydä tämän juoksemassa, koska olin sen maksanutkin.

Motivaatio raastaa puolimaratonia ei ollut hirveän kova, joten olin suunnitellut pienessä mielessäni juoksevani pintakaasulla mukavuusaluejuoksun (ns. numerolapunraiskaus) ja olevani erittäin tyytyväinen jos kilometrivauhti pysyy noin 5min/km tasossa. Kuten minulla on monesti tapana, suunnitelmani muuttui huomattavasti nopeammin kuin se oli alunperin syntynyt.

Reissasimme juoksukaverini Jounin kanssa aamulla Lahesta Kouvolaan, haettiin numerot (ja diplomit, ne sai jo ennen juoksua :D) ja käytiin vaihtamassa kisavermettä päälle. Tämän jälkeen oli vuorossa parin juoksuratakierroksen verran lämmittelyä ja olikin jo startin aika.

Startissa porukka lähti totuttuun tapaan hirveää kyytiä liikkeelle. Sain lähestulkoon pidettyä jarrun päällä ja suunnittelemani 5min/km vauhdin jo lähtösuoralla - tai niin ainakin luulin. Puolen kilometrin kohdalla kurkkasin kelloa ja huomasin olevani noin 4:30min/km vauhdissa. Totesin että mikäpä siinä kun näin kevyeltä tuntuu, ja päätin hylätä tyhmän 5min/km suunnitelmani.

Noin 20min juoksun jälkeen satoi hetken aikaa rännänsekaista vettä, mikä tuntui oikeastaan aika hyvältä. Samoilla seuduilla oli vielä ensimmäinen juoma-asema ja lisäksi Asko kannustamassa ja huutelemassa väliaikaa. Luulin tässä kohtaa hyvästä tunteesta huolimatta, että oli tullut hölmöiltyä liian kovan alkuvauhdin kanssa. 5km väliaika oli n. 22min36s.

Kympin kohdalle saavuin ajassa 45min10s ja pelotti entistä enemmän liian kova alkuvauhti. 10km väliaika oli suurinpiirtein sama kuin ennätykseni ja edessä olisi reitin raskain osuus. Kuulin ennen juoksua, että Kouvolan ja Kuusankosken väli on huomattavasti muuta reittiä mäkisempää. Mäkinen osuus meni yllättävänkin hyvin ja kilometriajat pyöri 4:11 ja 4:35 minuutin välillä.

Loppumatkasta selkiä rupesi tulemaan tasaisella vauhdilla vastaan ja tajusin 18km kohdalla, että 1:40 menee loppuajassa rikki varmuudella. Jossain vaiheessa synkimmällä hetkellä jo koitin laskeskella meneekö se rikki vaikka pudottaisin vauhtia, mutta en osannut laskea sitä.

Muutama sata metriä ennen pesäpallostadionille maaliin kääntymistä tajusin, että mahdollisuudet kunnon loppukirillä on jopa 1:35 alitukseen. Laitoin kirivaihteen päälle ja kuulin kuuluttajan kertovan tulevani maaliin kuntosarjan sijalla viisi. Maalissa katsoin kelloa ja tuuletin - 1:34:58!!! Virallisesta ajasta en vielä tiedä, mutta toivottavasti sekin on alle 1:35.

Tulos oli täysin ennaltaodottamaton! Nyt muutaman tunnin makustelun jälkeen se on jopa parempi kuin olin tälle kesälle unelmoinut!

Reitillä oli jopa yllättävän hyvin kannustusta. Erityiskiitos Arjalle ja Askolle kannustuksesta. On aina kiva kuulla oma nimi tsemppien seasta. Myös käyttämäni Kestävyyttä pintakaasulla 24/7 -paita näyttäisi olevan hyvä kisapaita, koska pintakaasusta tuntuu ihmisille riittävän iloa reitin varrellakin :)

Tästä on kiva jatkaa kohti kesää. Seuraava kilpailu häämöttää parin viikon päässä, kun lähden Riihimäelle Ilvesjuoksuun juoksemaan puolimaratonin poluilla.

Datat päivän kilpailusta: http://connect.garmin.com/activity/491904490

Korjaus 3.5. klo 19:27: Viralliset tulokset oli julkaistu ja loppuaika huononi aikaan 1:34:59 ja sijoitukseksi paljastui kuntosarjassa 4.

This entry was posted on lauantai 3. toukokuuta 2014 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply