Vuosi 2015 paketissa

Juoksuvuosi 2015 alkaa olla paketissa ja ajattelin murtaa blogihiljaisuuden pienellä muistelulla.

Nha Trangin rannalla juoksemassa
Tammikuu meni lähinnä makaillessa. Juoksijan polvi viihtyi laiskuuden kaverina alkukuussa ja loppukuusta vietin pari viikkoa Vietnamia ihmetellen. Vietnamissa tuli kokopäiväkävelyiden lisäksi onneksi käytyä kerran lenkilläkin, vaikkakin polvi keskeytti tuonkin lenkin.
Hieno reissu kaikesta huolimatta :)

Helmikuussa harjoitteluun alkoi tulla jonkinlaista ryhtiä ja hiihdin noin puolet treeneistä. Helmikuun lopulla kävin hiihtelemässä Finlandian 32km pertsan aikaan 2:53. Ei hiihtotapahtumassa kyllä yhtä kivaa ollut kuin juoksutapahtumissa, mutta tulipahan kokeiltua.

Maaliskuussa ryhti pysyi hienosti päällä ja uutena lajina ohjelmaan tuli uinti. Osallistuin LaUS:n tekniikkakouluun, joka innosti käymään myös vapaa-ajalla uimassa. Uimisen ja juoksun yhdistelmä sai umpijäykän kropan vihoittelemaan ja selkä oli monta viikkoa kipeä SI-nivelen vuoksi. Hieronta ja harjoittelun keventäminen onneksi auttoi.

KPK-leirillä Vuokatissa
Huhtikuun ehdoton kohokohta oli Kestävyyttä pintakaasulla 24/7 leiri Vuokatissa. Leiriin mahtui reilusti umpihankirymyä lumisilla vaellusreiteillä, juoksua, joogaa, uimista, syömistä ja hauskanpitoa. Nämä leirit on kyllä kisojen lisäksi tämän harrastelun suola!

Huhtikuussa myös NUTS Karhunkierroksen 80km rupesi kolkuttelemaan mielessä ja kuun lopulla kävin lisäämässä itseluottamusta juoksemalla treenilenkkinä Vierumäki Trail Marathonin reitin. Tuon kimppalenkin päätteeksi tein starttipäätöksen Karhunkierrokselle!

Toukokuussa oli juoksuvuoden ehdoton kohokohta, NUTS Karhunkierros! Siitä kirjoittelin jo toukokuussa tarkemman raportin, joten en tässä kohtaa muistele kisaa tarkemmin. Karhunkierroksen juokseminen oli kuitenkin tähän astisen harrasteluni ehdoton kliimaksi ja varmasti tulee pysymäänkin sellaisena! Fiiliksiä matkan varrelta ja maaliintulosta tulee mietittyä edelleen lähes viikottain ja joku outo kipinä pitkiin juoksumatkoihin jäi päälle - toivottavasti pysyvästi!

Karhunkierroksen maalisuora häämöttää, matkaa takana yli 80km.
Kesäkuu meni palautuessa ja Vierumäki Trail Marathon järjestelyissä. Kävin kuitenkin juoksemassa Helsinki Half Marathonilla puolimaratonin 1:50 jäniksenä ja Jukolan viestissä juoksemassa pimeän yön. Jukola kannattaa kyllä jokaisen joskus kokea! Hieno tapahtuma, vaikkakin suunnistuksellisesti vastasi enemmän merkkaamatonta polkujuoksua kuin ihan oikeaa suunnistusta. Loppukuu kesäkuusta menikin Vierumäen ja Vuolenkosken metsissä.

Vierumäki Trail Marathon startti käsillä

Vierumäki Trail Marathon onnistui lähes yli odotusten pienistä vastoinkäymisistä huolimatta! 530 juoksijaa kävi ottamassa mittaa vaihtelevasta reitistä ja palaute oli pääosin positiivista. Olimme vuonna 2015 yksi Päijät-Hämeen suurimpia kuntoilutapahtumia! 
Vuonna 2016 mennään taas pienillä viilauksilla! Ilmoittautumaan pääset täällä: https://fi.mynextrun.com/vierumaki-trail-marathon (pieni mainos sallittakoon ;) )

Heinäkuu-lokakuu väliltä ei hirveämmin tähtihetkiä löydy. Heinäkuussa kävin jänistelemässä veljeni vaimolle uuden puolikkaan ennätyksen Heinolan kaupunkipuistojuoksussa. Muutoin varsinkin treenien osalta oli todella huono kolmen kuukauden jakso. Kun huonon motivaation yhdistää reissuduuneihin, niin yhtälö on kunnon osalta suorastaan romahduttava.

Heinolassa jänönä.
Syyskuun alussa lomailimme Kreetalla ja kävimme vaimoni kanssa vaeltamassa Samarian rotkon läpi vajaan pari kymppiä. Hieno kuuma reissu oli!
Kuun puolivälissä kävin Tallinnan maratonilla keskeyttämässä ns. Konosiin 24km kohdalla.

Lokakuun alun Vaarojen maratonille lähdin huonosti harjoitelleena paksukaisena ainoana tavoitteena päästä matka läpi. Läpi se menikin ja reissu kokonaisuudessaan oli hurjan hauska! Tarkempi kertomus tässä: http://matskutreenaa.blogspot.fi/2015/10/vaarojen-maraton-2015.html

Marraskuun puolivälistä lähtien on onneksi harjoittelu ruvennut taas maistumaan ja kaikessa tekemisessä on ihan uusi draivi päällä! Treeni maistuu tällä hetkellä paremmalta kuin ehkä vielä ikinä! Joulun alla kävin juoksemassa TREMK:n joulumaratonilla puolimaratonin loppuaikaan 1:39. Juoksin arviolta 95% puolimaratonvauhdillani (ehkä 3 min olisi ollut otettavissa ajasta pois) ja aika on mielestäni tässä kohtaa vuotta ihan kohtuullinen kesää ajatellen. 

Kun miettii omaa liikuntavuotta 2015, parhaiten jää karhunkierroksen lisäksi mieleen kimppalenkit, kisareissut ja leireily! Tänäkin vuonna olen tutustunut varmaan kymmeniin uusiin saman henkisiin ihmisiin, ja saanut uusia kavereita ja jopa ystäviä! Kiitos etenkin teille!

Vuosi oli hyvin kaksijakoinen. Juoksin toukokuussa elämäni juoksun, mutta muita tähtihetkiä ei matkan varrelle paljon mahtunutkaan. Nyt ei auta kuin toivoa, että nykyinen treeni-into säilyy enkä sorru vanhaan tapaani eli keksimään tekosyitä treenien skippaamiselle!

Vuodelle 2016 on kolme isoa tavoitetta, joita kohti tähtään:
5.3. Transgrancanaria Advanced 83km
28.5. NUTS Karhunkierros 80km
15.-16.7. NUTS Pallas (Ylläs-Pallas-Hetta) 134km

Lista näyttää siltä, että kyllä treeni-innon pitää pysyäkin :) Hyvää ja aktiivista uutta vuotta kaikille!

Matka kohti Transgrancanariaa jatkukoon!

This entry was posted on torstai 31. joulukuuta 2015. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

One Response to “Vuosi 2015 paketissa”