Viikko 3/30: Reeni maistuu

Taas on viikko kuntoilua takana:
Ma: Lepo
Ti: Aamusali: Lämmöt soutaen, selkä, takaolat, hauis, vatsat
Ke: Peruskunto 5.07 km 31min46s
To: Aamusali: Lämmöt crosstrainerillta, rinta, olkapäät, ojentajat Ilta: 8km maratonvauhtista+jäähdyttely, yhteensä 8.60 km 42min32s
Pe: Lepo
La: Pitkä 26.15 km 2h54min41s
Su: Juoksuklubin ja maratonkoulun kimppalenkki 13.77 km 1h24min11s, lihaskunto 30min

Yhteensä kilometrejä 53,59km, aikaa vierähti kaikkeen kuntoiluun 7h48min.

Taas jäi lenkkimäärä vähän jälkeen ohjelmassa olleesta, mutta kilometrit paukkui vähän reilun 20km suunniteltua suuremmaksi. Tyytyväinen pitää olla, varsinkin tuohon lähes kahdeksan tunnin kokonaistreenimäärään.

Lauantaina tuli käytyä pitkästä aikaa kunnon pitkiksellä. Tällä viikolla kyseessä ei ollut normaali pitkä lenkki, vaan kävin pitämässä seuraa parille ultraajalle heidän pitkän harjoituksen lopussa. Huomasin muutama viikko sitten Juoksufoorumilla keskustelunavauksen: Espoo - Lahti hölkkä 16.11.2013 (12h harjoitus) Sen enempää miettimättä ilmoittauduin mukaan etapille Orimattilantie / Kärköläntie risteys - Lahti.

Pitkiksen lähtöpaikka
Lauantaina vaimoni heitti minut keskelle ei mitään noin 26km päähän Lahdesta odottelemaan kahta pitkän matkan taivaltajaa. Vartin odottelun jälkeen kaksi hurjaa tuli kevyen näköisellä askeleella risteykseen ja jatkettiin matkaa porukassa. Tässä kohtaa toisella ultraajista oli takana noin 90km ja toisellakin vähän vajaa 40km.

Juoksimme noin 6-6:10 minuutin kilometrejä ja noin viiden kilometrin välein kävelimme minuutin verran. Pikkuhiljaa aurinko rupesi laskemaan ja matka jatkui täysikuun valossa. Liikennettä vanhalla Helsingintiellä oli yllättävänkin paljon, mutta hyvin autot meitä väisteli vaikka piennarta
Peltomaisemaa riitti
pitkin juoksimmekin. Pimeän saavuttua myös vauhti vähän kasvoi huomaamatta hieman alle kuuden minuutin.

Ei voi kuin ihmetellä kuinka kovia kasvoja ultrajuoksijat on. Minulla oli jo jalat aika jumissa 25km kohdalla Starkin siltaa ylittäessä ja toisilla oli takana jo reilut 110 ja 60km! Pääjoukko jatkoi Lahessa juna-asemalle ja minä Mytäjäisten risteyksestä kotiin.

Kaikenkaikkiaan erittäin kiva kimppapitkis, johon oman ulottuvuutensa toivat yhteen suuntaan juokseminen paikasta A paikkaan B ja pimeä ilta. Pitää ruveta tekemään vastaavia pitkiksiä useamminkin, ja nimenomaan pimeässä!
Lenkin datat: http://www.endomondo.com/workouts/269513069/2590798

Sunnuntaina oli toinen viikon kohokohdista, Ahkeran Juoksuklubin ja maratonkoulun kimppalenkki. Lenkille lähti yhteensä yli 20 henkeä ja jakaannuimme vauhdin mukaan useampaan porukkaan. Hölkkäilimme hieman kiihtyvänä noin 14km pitkin Salppurin maastojen latupohjia. Nousuakin siis tuli riittämiin. Juoksun jälkeen oli vielä perinteinen noin puolen tunnin lihaskunto + venyttely.

Hieno viikonloppu kyllä takana: Liikuntaa, ruoanlaittoa, leipomista, syömistä, formulaa ja lepäämistä. Noh, viimeinen noista on jäänyt vähän vähemmälle, mutta huomenna lepään senkin edestä, onhan maanantai.

Hapanleipää
Nyhtöpossua
Hampurilaissämpylöitä

This entry was posted on sunnuntai 17. marraskuuta 2013 and is filed under ,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply