Kisakausi avattu ja lisää luvassa!

Pitkän hiljaisuuden jälkeen on aika aloitella kisakausi ja samalla voisi yrittää vähän päivitellä useammin kuulumisia tällekin puolelle.

Kevään treenit on menneet hyvinkin kaksijakoisesti. Alkuvuosi oli todella huonoa tekemistä hyvin menneen joulumaratonin jälkeen ja tyytyväinen voi oikeastaan olla vain maaliskuun lopun ja huhtikuun harjoitteluun. Maaliskuussa uutena treenimuotona kuvioihin tuli uinti Lahden uimaseuran tekniikkakurssin myötä. Huhtikussa harjoittelua tuli ihan mukava 35½h.

Tänä keväänä kilpailukauden piti alkaa Lahdessa Kevätkympillä, mutta vähän puskista tullut järjetön työputki sotki suunnitelmat ja jätin kisan väliin. Kisakauden avaus siirtyi Espoon Pirttimäen maastoihin, kun 14.5. starttasi BUFF® Trail Tour Finland Bodom Trailin osakilpailulla. Bodom Traililla BTTF matkana on 21km, joka myös minun oli tarkoitus juosta.

Bodom Trail 2015


Bodomilla juoksu lähti totutun kovaa liikkeelle nopealla ulkoilutien pätkällä. Ensimmäinen kilometri oli 4:01min, mutta viime vuoden tapaan en pelästynyt hurjaa aloitusvauhtia. Polkujen alkaessa vauhti tasoittui jonkin verran ja meno tuntui mukavalta. Noin neljän kilometrin kohdalla nopean alamäen jälkeen keskittyminen herpaantui hetkeksi ja kompastuin juureen. Kompastumisen jälkeen onneksi juoksu kulki samaan tapaan.

Kuva: Merja Ylihärsilä / Tomi Mäkelä
 Matkalla laskeskelin että kahden tunnin alitukseen oli hyvät edellytykset, mutta palautuminen edessä 23.5. siintävää Karhunkierrosta silmällä pitäen arvelutti. Noin kahdeksan kilometrin kohdalla oli päätös selvä: Juoksen maaliin jo ensimmäisen kierroksen jälkeen 12km kohdalla. Kerrankin annoin järjen voittaa tunteen sijaan ja nyt mietittynä oli kyllä fiksu ratkaisu. Viimeisille vajaille parille kilometrille nostin vähän vauhtia ja ohitin oikeastaan koko matkan peesaamani Janin ja Saaran. 

Maalissa olin ajassa 1:03:10 ja sijoitus oli 12km matkalla 10. (miehissä 8.). Bodom Trail oli taas kerran hienosti järjestetty ISO polkujuoksutapahtuma, jossa tunnelmaa piisasi! Omalta kohdaltani siitä tuli hyvä puolimaratonvauhtinen 12km viimeistely kohti Karhunkierroksen 80km haasteita!

This entry was posted on tiistai 19. toukokuuta 2015 and is filed under ,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply